Overname stortplaats Uden door Nazorg Bodem
241
post-template-default,single,single-post,postid-241,single-format-standard,stockholm-core-2.4.2,select-theme-ver-9.7,ajax_fade,page_not_loaded,popup-menu-fade,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Title Image

Overname stortplaats Uden door Nazorg Bodem

Overname stortplaats Uden door Nazorg Bodem

Den Bosch, 19 september 2017 – Het beheer en eigendom van de gesloten stortplaats aan de Vluchtoordweg in Uden is per 30 augustus overgenomen door Nazorg Bodem Uden B.V., een werkmaatschappij van Stichting Bodembeheer Nederland. Zo zijn Nazorg Bodem, Attero en de Omgevingsdienst Brabant Noord overeengekomen.

 

Op de stortplaats in Uden is sinds 1970 ruim 1,5 miljoen ton afval gestort. De stortplaats is na haar definitieve sluiting in 1996 in fasen afgewerkt, met de laatste afdekking in 2005. Attero verzorgde sinds 2001het beheer. Daartoe behoren gasonttrekking, wateropvang en onderhoud. Rondom de stortplaats is een netwerk van peilbuizen aangelegd, waarmee de grondwaterkwaliteit wordt gemonitord. Het beheer maar ook de verantwoordelijkheid van de restverontreiniging ligt voortaan bij Nazorg Bodem. P.J.B. Ganzeboom, algemeen directeur bij Attero: “Wij zien het beheer en de nazorg van voormalige stortlocaties niet als een van onze kernactiviteiten. Daarom hebben wij de nazorgwerkzaamheden van de voormalige stortlocatie Uden willen overdragen. We zijn op zoek gegaan naar een overnamepartner die ruime expertise heeft en professioneel werkt. Daarnaast vinden wij het van belang dat een partij ervaren is in de nazorg en het beheer van voormalige stortlocaties. In Nazorg Bodem vonden we de juiste partner.”

 

Skibaan
De stortplaats heeft tegenwoordig een recreatieve functie: op één van de hellingen is een borstelskibaan aangelegd. De recente overname van het perceel is niet van invloed op deze activiteiten: de skivereniging blijft de skibaan onveranderd exploiteren.

 

Over Nazorg Bodem en Bodembeheer Nederland

Nazorg Bodem neemt de nazorg van vervuilde locaties over door beheer en monitoring van de (rest)verontreiniging. Sinds 2016 is Nazorg Bodem onderdeel van Stichting Bodembeheer Nederland. Deze stichting is in 2015 opgericht om vanuit één organisatie bedrijven met een bodemverontreiniging te ondersteunen, in financiële en in operationele zin. De stichting heeft niet tot doel commerciële activiteiten te ontplooien en opereert op het grensvlak van overheid en bedrijfsleven. De taken van verschillende organisaties worden in Bodembeheer Nederland gebundeld. Zo maakt naast Nazorg Bodem ook Bodemcentrum inmiddels deel uit van de stichting.

 

Over Attero

Als partner van private en publieke partijen biedt Attero duurzame oplossingen voor hun afvalstromen. Kernactiviteiten zijn het terugwinnen van herbruikbare grondstoffen uit dit restafval en het omzetten van afvalstromen in duurzame energie. Innovatieve en rendabele oplossingen zijn daarbij het uitgangspunt. Attero’s strategie richt zich op het versterken van deze kernactiviteiten, het realiseren van operational excellence in alle bedrijfsprocessen en het ontwikkelen van groei door nieuwe investeringen en acquisities. Zo waarborgt zij continuïteit op lange termijn. Attero verwerkt jaarlijks ruim 3,5 miljoen ton afval en heeft ruim 750 medewerkers in dienst. Waterland Private Equity Investments is eigenaar van Attero.